Снимка znamena-flagove.comПрезидентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски нарече историческа глупост

...
Снимка znamena-flagove.comПрезидентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски нарече историческа глупост
Коментари Харесай

Президентът на Македония нарече историческа глупост твърдението, че до вчера са били българи

Снимка znamena-flagove.com

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски назова " историческа нелепост " изказванието, че до през вчерашния ден са били българи.

В изявление за EUObserver той съобщи, че няма да има полемика нито за македонския език, нито за идентичността, както и за това, че македонците са били българи до 1945г., оповестява порталът " Плусинфо ", представен от сръбската телевизия РТС.

По думите му, македонският език е дирек на македонската еднаквост. Той споделя, че не е загадка, че македонският език е бил кодифициран през 1945 година, само че е реалност, че става дума за характерен език, сходен на българския, само че той не е, нито в миналото е бил български. За него е без съображение изказванието на България, че цялата македонска история до 1945г. е била българска и всичко от десети век до 1945г. е било българско, предава Българска телеграфна агенция.

Те споделят, че етническите македонци съществуват, само че една заран през 1944г. са се събудили и са споделили: " Аха, ние сме в действителност етнически македонци, а до през вчерашния ден бяхме етнически българи ", изяснява президентът Пендаровски и прибавя, че това е " безспорна историческа нелепост ".

За българското изказване, че македонският език и еднаквост не са съществували до 2 септември 1944г. и тяхното образуване е част от всеобхватно образуване на обособена небългарска еднаквост за спиране на връзките сред популацията на територията на днешна Северна Македония и България, Пендаровски сподели, че не може да се одобри полемика по този въпрос.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР